Kuusenpihka Avux

Kuusenpihka, yrtit ja luonto lääkitsijänä on ollut minulle jo lapsesta lähtien selvä asia. Isäni oli aina kiinnostunut Elias Lönnrotista ja hänen metodeistaan käyttää luonnon antimia. Luonto Enossa tarjosi tähän mahtavat puitteet.

Isäni valmisti pihkasalvaa Elias Lönnrotin reseptein haavojen hoitoon, paarmojen puremiin, hyttysten pistoihin, palovammoihin sekä korva- ja hammassärkyyn. Pihkasalvaa käytettiin myös eläimille tulehduksiin, haavojen ja kavioiden hoitoon.

Sammatin suuripoika Elias Lönnrot oli lääkärinä kasvitieteen uranuurtaja ja kansanvalistaja. Ennalta ehkäisevästä terveyden hoidon puolesta, hän teki arvokasta valistus työtä. Pihkasalva, yrtit ja muurahaispesät kuuluivat aina hänen hoito repertuaariinsa.

Pihkavoiteen valmistuksen olin aloittanut isän perintönä jo 1980 luvulla. Kiinnostukseni kotimaisiin yrtteihin, kuusenpihkavoiteen valmistajaksi, ja kuusenpihkauutteen sisäiseen vaikutukseen kasvoi vuonna 2002 Sammatissa Elias Lönnrotin jalanjäljillä, jossa perehdyin Elias Lönnrotin ja vanhan kansan perinteisiin oppeihin.

Työskentelin 12 vuoden ajan yrittäjänä Hierontapiste Rennoxilla Lahdessa. Kaikki asiakkaani saivat hieronnan yhteydessä kuusenpihkavoide kääreet jalkoihin. Hoitamaan halkeilevia, kuivia jalkoja, kynsisientä ja silsaa. Asiakkaani muistelevat vieläkin lämmöllä niitä aikoja.

Tänä päivänä kierrän luennoimassa seuroille ja yhdistyksille ympäri Suomea. Yleisötilaisuuksissa kerron kuusenpihkan vaikutuksista, kotimaisista villiyrteistä ja kuinka Elias Lönnrot hyödynsi lääkärinä Suomalaista luontoa, pihkasalvaa ja yrttejä vaelluksillaan ympäri Suomen.

Olen viimeiset neljä vuotta ollut Lautsian lomakylässä Hauholla pitämässä luentoja, missä opetin ryhmille rentoutumista, mielenrauhaa, lupaa tuntea ja tunnistaa tunteita. Näin saadaan varmuutta ja itseluottamusta arjen pyöritykseen. Edelleenkin minut voi tilata luennoimaan Lönnrotista, pihkasalvasta, kotimaisista yrteistä ja siitä kuinka terveyttä löytää metsästä ja kuinka sitä on vanha kansa hyödyntänyt ja kuinka hyödynnämme sitä vielä tänäkin päivänä. Jokainen rentoutuja pääsee tietysti kokeilemaan kuusenpihkahaudepussien vaikutusta omissa jaloissaan. Tuotteitamme löytää myös useilta markkinoilta, messuilta ja tietysti täältä verkkokaupasta.

Ystävällisin terveisin

Anna Leena Toivanen
Kuusenpihka Avux

Valmistaja

Kuusenpihka Avux
Anna-Leena Toivanen
Hollaajantie 2
14500 Iittala

Puh. 050 566 0273
Y-tunnus 1134353-5

Myymälämme

Kesäkuussa 2018 avatun myymälämme löydät Iittala Outletin vierestä, osoitteessa Hollaajantie 1, Hämeenlinna. Vihreän, vanhan ja tunnelmallisen kauniin talon päädystä löydät myymälämme. Tervetuloa!

Ota yhteyttä

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

× Lähetä WhatsApp-viesti