Yrityksen tarina

HAVUKA OY – ELIAS LÖNNROTIN POHJOLAN KULTA

Matkamies herää keväisenä aamuna kuusimetsän keskellä. Aamukasteen vesipisarat poimulehdillä ovat kuin helmiä, joilla hän pesee kasvonsa. Hän on vaeltanut jo pitkään, mutta iloitsee jokaisesta päivästä pohjoisen Suomen luonnossa. Hän venyttelee, nauttii aamiaista, vetää tuohirepun selkäänsä ja jatkaa taivaltaan paljain jaloin kylästä kylään. Välillä hän pysähtyy keräämään metsän antimia, katajanmarjoja, pihkaa, kuusen oksista kerkkiä. Näyttää aivan siltä kuin luonto puhelisi tälle matkaajalle, ja matkaaja luonnolle.

Tämä matkamies on luonnontieteen edelläkävijä, lääkäri ja runojen keräilijä Elias Lönnrot.

Elias Lönnrot teki valtavan työn näillä runonkeruuretkillään perimätiedon säilyttämisessä. Hän vieraili runonlaulajien luona ja tallensi heidän laulunsa. Runojen pohjalta syntyi Kalevala, joka on Suomen kansalliseepos. Mutta Elias Lönnrot on rakentanut toisenkin tärkeän perinnön, tietoa suomalaisen luonnon parantavasta voimasta ja luonnon omista rohdoista.

HAVUKA OY jatkaa Elias Lönnrotin polkua ja tuo Eliaksen reseptien mukaan tehdyt luontaistuotteet nykyaikaan.

Perheessämme on kuljettu Eliaksen polulla jo kolmen sukupolven verran. Eliaksen oppi on siirtynyt ensin isältä tyttärelle arjen tilanteissa sekä maatilan töissä. Tytär teki elämän mittaisen työn Eliaksen perintöä vaalien ja kehitti Havukan kuusenpihkavoiteet Eliaksen reseptien pohjalta. Vuosien aikana hoitotyössä tytär pääsi todistamaan voiteiden tehoa.

Nyt poika jatkaa tällä samalla polulla, Elias Lönnrotin perinnön säilyttämistä. Näin sinäkin voit kutsua luoksesi osan ainutlaatuista suomalaista luontoa, palasen Elias Lönnrotin matkaa, pohjolan luonnon arvokasta kultaa!

Valmistaja

Havuka Oy
Kotkajärventi 1 B
14500 Iittala

Puh. 040 547 4755
Y-tunnus 3113383-4

Tuotteet

Myymälämme

Kesäkuussa 2018 avatun myymälämme löydät Iittala Outletin vierestä, navigaattorilla pääset perille osoitteella Hollaajantie 1, Hämeenlinna. Vihreän, vanhan ja tunnelmallisen kauniin talon päädystä löydät myymälämme. Tervetuloa!

Ota yhteyttä

    Nimi (pakollinen)

    Sähköposti (pakollinen)

    Aihe

    Viesti

    × Lähetä WhatsApp-viesti