HITTA GRANHARTSBALMAR OCH PRODUKTER ONLINE

Artesan naturkosmetik från Finland och finska skogar, baserat på Elias Lönnrots recept.

Elias Lönnrots nordiska guld – HAVUKA produkter

Vandraren vaknar upp mitt i granskogen en vårmorgon. Morgondaggens vattendroppar är som pärlor med vilka han tvättar sitt ansikte. Han har vandrat länge men njuter varje dag av naturen i norra Finland.

Han sträcker på sig och njuter av morgonmålet samt tar på sig sin av näver gjorda ryggsäck,och fortsätter sin barfotade färd från by till by. Emellanåt stannar han för att samla åt sig av skogens utbud,enbär,kåda samt skotten från grankvistarna. Det verkar nästan som om naturen talar till denna vandrare samt till naturen där han rör sig.

Denna vandringsman är Elias Lönnroth, naturvetenskapens föregångare,läkare samt samlare av den folkliga dikten.

Elias Lönnroth gjorde ett enormt arbete på sina diktuppsamlingsresor, under vilka han samlade och sammanställde samt bevarade vårt kulturarv. Han besökte runsångare och skrev ner deras sånger(sångskatt). Detta material som Elias samlade in skulle komma att bli Finlands nationalepos Kalevala. Men  Elias Lönnrot har även lämnat ett viktigt arv efter sig,nämligen vetskapen om den Finländska naturens helande kraft och örter.

Havuka OY fortsätter i Elias Lönnrots fotspår och för med sig i hans anda gjorda naturprodukters recept till vår nutid. Redan under 3 generationers tid har vår familj följt i Elias fotspår.

Elias lärdomar har förts vidare från far till dotter under vardagens olika situationer samt till jobbet inom jordbruket. Dottern gjorde ett livslångt arbete med att bevara Elias arv och utveckla Havukas grankåda med Elias recept som grund. Under årens lopp när dottern jobbade inom omsorgen så kom hon att se och notera gran kådans helande effekt.

Nu fortsätter sonen i samma fotspår för att bevara Elias Lönnrots arv. På detta sätt kan även du använda samt bevara ett stycke unikt finländskt naturläkemedel, e n bit av Elias Lönnrots resa samt ett stycke av nordens värdefulla guld.

Frakt utanför Finland

Purchase HAVUKA products outside Köp HAVUKA-produkter utanför Finland via Arctic Pure webbutik. Frakt inom EU och över hela världen.

Vinnare av Nordic Natural Beauty Awards 2020
KATEGORI: ”BÄST FÖR SOMMARENS HUDVÅRD”

30% GRANHARTSBALSAM – ELIAS LÖNNROT HAVUKA

Elias Lönnrot var upptagen med att samla dikter och så småningom hade han fått några sår i sina fötte. Han sätter sig ner för att vila vid stranden av en lugn skogsdamm, öppnar sin ryggsäck och tar lite av det nordiska guldet, naturens egen substans, ur ryggsäckens djup.Han sprider lite granharts på sina fotsulor och känner omedelbart av den lugnande och vårdande effekten på hans hud. Försiktigt trycker han sina fötter i de mjuka mossorna, för att förstärka verkan av ämnet. På morgonen fortsätter han sin resa igen, med hans bara fötter starka mot den hårda marken, men ändå med lätta steg.

Kliv på Elias Lönnrots stig. Ta det nordiska guldet för ditt eget bruk.

Product
Ingredients (INCI)

INCI: Finland spruce picea abies, Resin, Sodium rapeseedate (organic), beeswax.

Att använda

Traditionell regenererande och reparativ, naturlig, stark och antiseptisk balsam.

Användning av granharts balsam:

 • torra hudytor (torra händer, inklusive nagelband och spruckna hälar)
 • hårdning
 • hälar
 • repor
 • klåda av insektsbett och stick.
 • brännskador (även på solbränd hud)
 • för eftervård av tatueringar.
 • för naglar
 • vårtor

Användning för djur:

 • sår
 • för behandling av asfalttassar
 • torra tassar
 • inflammation (såsom inflammation i analkörteln)
 • lindring från fästingbett och insektsbett samt stick.

Den antiseptiska balsamen från den nordiska naturen är föryngrande och lugnande, som ger näring och förnyar huden. Fuktar huden effektivt och grannharts reparerar eventuella hudskador. Gran skyddar mot bakterier och mikrober samt andra patogener med hjälp av harts. På samma sätt stöder harts hudens egna skyddsmekanismer hos människor.

Resultatet kan ses redan efter 3-5 behandlingar.

Vid behandling av torr hud appliceras ett tunt lager på problemområdet.

Vid hud- och nagelproblem appliceras granharts balsam direkt på det området som bör behandlas 1-2 gånger om dagen. Hartsbehandling fortsätter tills området som ska behandlas är friskt.

På solbränd hud appliceras balsam i ett tunt lager efter exponering av solen.

I bastun kan harts balsam appliceras på värkande och spända muskler, varigenom värmen ökar absorptionen.

Innehåller naturligt harts. Naturharts kan orsaka vissa allergiska symptom. Prova på ett litet område av huden först.

Innehåller naturligt harts, naturens eget antibiotikum, även lämpligt för djur.

100% naturlig produkt.

Kemikaliefri.

Inga tillagda dofter 

Inga tillsatser.

Äkta rena råvaror.

Tillverkad för hand i Finland.

Bör skyddas från ljus.

Nordic Natural Beauty Awards Nominee 2020
CATEGORY: ”BEST EYE TREATMENT”

FEM ÖRTERS ANSIKTSBALSAM – ELIAS LÖNNROT HAVUKA

Augustisolen sken när Elias Lönnrot vandrade över den norra ängen. Från denna resa samlade han de unika fem örterna. De fyra årstiderna i norr hade gett örterna sina styrka. Av dessa örter förberedde Elias en ögonkräm, som han gav som present till sin fru, Maria.

Kliv på Elias Lönnrots stig. Ta det nordiska guldet för ditt eget bruk.

Product
Ingredients (INCI)

INCI: Taraxacum Officinale Extract, Achillea Millefolium Extract, Arctium, Lappa Fruit Extract, Plantago Major Leaf Extract, Stellaria Media Extract, Sodium rapeseedate (organic), Persea, Gratissima Oil, Cera Flava.

Att använda

Balsamen är tillverkad av inhemska vilda örter; maskros, rölleka, kardborre, groblad och våtarv. Kan användas för ögonkräm, mot fina linjer, inre munmassage. Slappnar av ansiktsmusklerna. Ger energi.

Elias Lönnrot Havuka Fem örters balsam är bra att använda både på kvällen och på morgonen. En liten mängd räcker för båda ögonområdena.Applicera krämen med ringfingret och slå krämen försiktigt på huden. Börja vid det inre hörnet av ögat och fortsätt längs lymfcykeln mot det yttre hörnet.

Vi rekommenderar att produkten förvaras i kylskåpet. Svalkan fräschar upp och minskar svullnaden. Applicera först på ett litet hudområde för att försäkra dig om att du inte är allergisk.

Tillverkad för hand i Finland.

100% naturlig produkt

Bör skyddas från ljus

KÅL-INGEFÄRA-GRANHARTS BALSAM – HAVUKA

Elias Lönnrot skrev ner tusentals dikter han hört av runsångare på sina resor. Det krävdes så mycket skrivande att ibland efter det gjorde hans händer så ömma på natten att det kändes som om hans händer brann.

Lyckligtvis hade Elias som läkare hjälp av denna situation också! Han behandlade sina händer med sin egen blandning av kål och ingefära. Det återupplivade hans leder för att vara redo att skriva ner nya låtar igen.

Kliv på Elias Lönnrots stig. Ta det nordiska guldet för ditt eget bruk.

Product
Ingredients (INCI)

INCI: Cappage, Zingiber Officinale Root, Finland Spruce Picea Abies Resin, Sodium, Rapeseedate (organic), Cera Flera.

Att använda

Många generationer före oss har använt blandningen av kål och granharts. I kombination med ingefära bildar den en utmärkt salva för lederna. Kål- Ingefära- Granhartsgrädde är en ”gammal” behandling för artrosvärk, avlägsnande av vätskor och förbättrad cirkulation. Innehåller mineraler (inklusive selen och zink) samt vitaminer.

Att använda:

Applicera ett tunt lager på området som ska behandlas.

Bör skyddas från ljus

Innehåller naturligt harts

100% naturlig produkt

Tillverkad för hand i Finland.

ÄLGGRÄS-GRANHARTS BALSAM – ELIAS LÖNNROT HAVUKA

Den natten hade Elias lyssnat länge på runsångarna, den nattlösa sommarkvällen omkring honom. När han skulle sova märkte han att benen var stela efter att han hade suttit länge på en hård bänk vid bordet. Elias bad frun i huset att gå och hämta lite älggräs åt honom. Snabbt extraherade han buljong från växten, som han hällde på fötterna med en trasa. Och på morgonen vaknade han fräsch och redo att fortsätta sin resa.

Kliv på Elias Lönnrots stig. Ta det nordiska guldet för ditt eget bruk.

Product
Ingredients (INCI)

INCI: Spiraea Ulmaria Extract, Finland, Spruce Picea Abies Resin, Sodium, rapeseedate (organic), beeswax.

Att använda

Att använda:

Mot migrän och huvudvärk appliceras salvan på huvudområdet och axelområdet. En kall, våt handduk på huvudet kommer att inensifiera behandlingen.

Innehåller naturens eget salicin (källa till aspirin) och naturligt harts.

Bör skyddas från ljus

Tillverkad för hand i Finland.

100% naturlig produkt

MYRSYRE ALKOHOL – GRANHARTS BALSAM – ELIAS LÖNNROT HAVUKA

Elias tittar på en myrstack som badar i den nordiska solen. Boet är som guld, som en glödande skatt i slutet av regnbågen. Elias undrar om folk vet hur myrorna använder granharts för att hålla boet rent. Granharts är det nordiska guldet. Det är som en hemlighet som myrorna vårdar, viskar Elias för sig själv.

Kliv på Elias Lönnrots stig. Ta det nordiska guldet för ditt eget bruk.

Product
Ingredients (INCI)

INCI: Acidum formicum, Finland, Spruce Picea Abies Resin, Sodium rapeseedate (organic), Cera Flava.

Att använda

Myrsyre alkoholen används för ledvärk vid reumatiska besvär, rastlösa ben och för att stödja normal sköldkörtel- och prostatafunktion. Innehåller naturens eget hormon.

Balsam appliceras tunt på det området som bör behandlas.

Innehåller naturligt harts

Innehåller naturens eget hormon.

Bör skyddas från ljus

100% naturlig produkt.

Tillverkad för hand i Finland.

Nordic Natural Beauty Awards Nominee 2020
KATEGORI: ”BÄSTA LÄPPKRÄM”

GRANHARTS LÄPPBALSAM – ELIAS LÖNNROT HAVUKA

Frosten slog till och vinden blåste i hörnen av stugorna. Elias lyssnade på runsångare, men sångaren klagade över att låten inte kom ut ordentligt eftersom läpparna hade torkat ut av vinterkylan. Elias gick ut en stund, tog lite harts från granen, blandade det med fett och gjorde omedelbart granhartset till ett läppbalsam. Det gav hjälp till situationen. Och återigen fyllde runsångaren vardagsrummet med sina berättelser!

Kliv på Elias Lönnrots stig. Ta det nordiska guldet för ditt eget bruk.

Product
Ingredients (INCI)

INCI: Finland spruce picea abies resin, Sodium cocoa, butterate, Cera flava, Buxus chinensis.

Att använda

Antiseptisk 100% naturlig produkt. Spruckna och torra läppar. Nordic Natural Beauty Awards 2020 nominerad till ”Bästa läppkräm”

Mjukgörande och antiseptisk läppbalsam för torra läppar. Innehåller vårdande granharts. Innehåller naturligt harts som kan orsaka allergiska symtom.

Innehåller naturligt harts

100% naturlig produkt

Tillverkad för hand i Finland

Nordic Natural Beauty Awards Nominee 2020
KATEGORI: ”BÄSTA TVÅL”

GRANHARTS LÄPPBALSAM – ELIAS LÖNNROT HAVUKA

Frosten slog till och vinden blåste i hörnen av stugorna. Elias lyssnade på runsångare, men sångaren klagade över att låten inte kom ut ordentligt eftersom läpparna hade torkat ut av vinterkylan. Elias gick ut en stund, tog lite harts från granen, blandade det med fett och gjorde omedelbart granhartset till ett läppbalsam. Det gav hjälp till situationen. Och återigen fyllde runsångaren vardagsrummet med sina berättelser!

Kliv på Elias Lönnrots stig. Ta det nordiska guldet för ditt eget bruk.

Product
Ingredients (INCI)

INCI: Sodium rapeseedate (organic). ,Sodium Olivate, Cocos Nucifera Oil,Sodium Palmate, Finland SprucePicea Abies Resin.

Att använda

Antiseptisk 100% naturlig produkt. Spruckna och torra läppar. Nordic Natural Beauty Awards 2020 nominerad till ”Bästa läppkräm”

Mjukgörande och antiseptisk läppbalsam för torra läppar. Innehåller vårdande granharts. Innehåller naturligt harts som kan orsaka allergiska symtom.

Innehåller naturligt harts

100% naturlig produkt

Tillverkad för hand i Finland

TUVULL-LAV BITTVÅL – HAVUKA

Mjuka tuvullen från finska myrar och den mineralrika vita renlaven möts i denna tvål som innehåller bara naturliga ingredienser. Den exfolierar skonsamt, återfuktar och lugnar huden. Innehåller polyfenoler och återfuktande naturliga sockerarter. Lämplig för torr och känslig hud samt hår. Låt oss komma ihåg att ta hand om hygienen och göra det utan att skada naturen.
Product
Ingredients (INCI)

INCI:  Eriophorum Spissum flower/stem Extract, Cladina arbuscula, Hydrogenated vegetable oil, Sodium Olivate, Sodium rapeseedate

Att använda

Miljövänligt

Lämplig för att tvätta händer, hud och hår.

Utmärkt för hem, stuga, utomhusaktiviteter och vandring.

100% äkta naturliga råvaror.

Noll avfall

Kemikaliefri

Doftfri

Varaktig

Tillverkad för hand i Finland.

LAVENDELBALSAM – HAVUKA

Lugnande och avslappnande antiseptisk balsam. Lämplig för många typer av hudproblem och utmärkt för helkroppsmassage. Har en lugnande effekt på nattsömnen när den används som omslag runt benen och på bröstet. Bra resultat vid behandling av psoriasis, utslag och atopisk hud. Kan användas för fläckig hud, ringorm och kliande hårbotten. Bra för barn som ett allmän kräm och mot blöjutslag.
Product
Ingredients (INCI)

INCI: Lavandula Angustifolia, Sodium rapeseedate (organic), Persea Gratissima Oil, beeswax.

Att använda

Lugnande och avslappnande antiseptisk balsam. Lämplig för många typer av hudproblem och utmärkt för helkroppsmassage. Har en lugnande effekt på nattsömnen när den används som omslag runt benen och på bröstet. Bra resultat vid behandling av psoriasis, utslag och atopisk hud. Kan användas för fläckig hud, ringorm och kliande hårbotten. Bra för barn som ett allmän kräm och mot blöjutslag.

100% naturlig produkt

Tillverkad för hand i Finland

Kliv på Elias Lönnrots stig. Ta det nordiska guldet för ditt eget bruk.

× Lähetä WhatsApp-viesti